SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP milletvekillerinden EYT açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan MHP milletvekillerinden de EYT açıklamaları geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 07:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
MHP milletvekillerinden EYT açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Meclis’te görüşüldü.

Görüşmelerde söz alan MHP milletvekillerinin gündeminde de EYT vardı.

Meclis tutanaklarına yansıyan açıklamalar şöyle:

MHP ANKARA MİLLETVEKİLİ NEVİN TAŞLIÇAY 

“Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamelerimizde yer verdiğimiz 3600 ek gösterge beklentisinin karşılanması, asgari ücretin ve tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücret kadarlık kısmının vergi dışı bırakılması, öğretmenlere Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla birlikte maaşlarında düzenlemeler yapılması, sağlık personelinin özlük haklarında iyileştirmeler yapılması, korucular ve muhtarların aylık ücretlerinin en az asgari ücret düzeyinde belirlenmesi başta olmak üzere birçok düzenlemenin hayata geçirilmesi ve EYT‘ye ilişkin düzenlemenin de Meclis gündemine gelerek çözüme kavuşturulacak olmasından ötürü memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, kamuda geçici işçi ve sözleşmeli olarak çalışan tüm personelin kadroya geçmelerini sağlayacak düzenlemelerin de kısa sürede hayata geçirilecek olmasını takdirle karşılıyoruz.”

MHP KONYA MİLLETVEKİLİ ESİN KARA 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, EYT mağdurlarına müjde olarak içinde bulunduğumuz Aralık ayını işaret etmişti. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi de MHP’nin seçim beyannamesindeki taahhütleri arasında bulunan EYT düzenlemesi için “Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden, bu yara kapanacak. Bu adaletsizlik köklü bir çözümle buluşturulacaktır.” şeklinde beyanda bulunmuştur. 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayan, 5.000 prim gün sayısını ve kadınlarda yirmi yıl, erkeklerde yirmi beş yıl sigortalılık hizmet süresini tamamlayanların emekli olması ve bu sorunun artık ülkemiz gündeminden tamamen kaldırılması gerekmektedir.

Türk sinemasına emek vermiş birçok değerli sanatçımızın yaşadığı sorunlardan biri de dizi ve sinema filmlerinde oynadıkları hâlde yapımcıları tarafından sigortalarının yapılmamış olmasından dolayı yaşamış oldukları hak kaybıdır. Sigorta başlangıç günü ve prim gün sayısı nedeniyle uğranan bu kayıpların tespit edilmesi kolaydır. Film ve dizilerin yapım tarihleri, vizyona girdikleri ya da televizyonda gösterim tarihleri bellidir. Sanatçılarımızın bu durumu ispatlamaları hâlinde kendilerinin sigorta başlangıç tarihi kabul edilerek geriye yönelik primlerini ödeme hakkı verilmesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan EYT düzenlemesinde bu nedenlerden dolayı hak kaybı yaşıyor olanların yararlanmalarını da sağlayacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.