SON DAKİKA
Hava Durumu

‘Tanrı’nın Eli’ndeki top açık artırmada

1986 Dünya Kupası’nda Diego Maradona’nın İngiltere’yle oynanan maçta eliyle attığı goldeki meşhur top, açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 07:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 07:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
‘Tanrı’nın Eli’ndeki top açık artırmada

1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin ile İngiltere arasında oynanan maçta, Diego Maradona hava mücadelesine çıktığı sırada tartışmalı bir şekilde topu eliyle yumruklamıştı.

Bu gol geçerli sayılırken; maçın ardından Maradona’nın gol için yaptığı yorum olan “Tanrı’nın Eli” yakıştırması tarihe geçmişti.

Maçı yöneten Tunuslu hakem Ali Bin Nasser, gol için, “Pozisyonu net bir şekilde göremedim. Shilton ve Maradona’nın sırtı dönüktü” demişti.

Tarihi maçtaki o top, Çarşamba günü Londra’daki Graham Budd Müzayedelerinde 2 milyon sterline (2.37 milyon dolar) açık artırmayla satışa çıkarıldı.

ARJANTİN MAÇI 2-1 KAZANMIŞTI

Maradona, çeyrek finalde kullanılan tek top olan aynı topla sadece dört dakika sonra İngiltere’ye karşı harika bir ikinci gol atmıştı. Kendi sahasından yaklaşık 70 metre koşup, İngiltere takımının yarısını geçerek skoru 2-0 yapmıştı.

Bu gol 2002’de Yüzyılın Dünya Kupası Golü seçilmişti.

Arjantin maçı 2-1 kazandı ve Dünya Kupası’nı kaldırmıştı. Maradona 2020’de 60 yaşında hayatını kaybetti.

MAÇTAKİ FORMASI DA SATILMIŞTI

Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere’ye karşı “Tanrı’nın Eli” olarak tarihe geçen golü attığı maçta giydiği forma açık arttırmada 7.1 milyon Pound karşılığında alıcı bulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.