SON DAKİKA
Hava Durumu

Apple'dan çalışanlarına yapay zeka kısıtlaması: Gizli bilgiler sızabilir

Apple, bazı çalışanlarının ChatGBT ve benzeri yapay zeka uygulamalarını kullanmasına sınırlama getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 07:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 07:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Apple'dan çalışanlarına yapay zeka kısıtlaması: Gizli bilgiler sızabilir

Kendi yapay zeka teknolojisini geliştirmek için çalışmalara devam eden ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, bazı çalışanlarının ChatGBT ve benzeri yapay zeka uygulamalarını kullanmasına sınırlama getirdi. The Wall Street Journal gazetesi, Apple'ın 'çalışanların gizli verileri yayınlayabileceğinden endişe ettiğini' yazdı. 

Gazetenin gördüğünü ifade ettiği belgeye göre, ChatGBT ve benzeri harici yapay zeka uygulamalarını kullanan çalışanlarının gizli bilgileri yayınlayabileceğinden endişe duyan Apple, çalışanlarından Microsoft'un geliştirdiği ve yazılım kodu yazma işlemini otomatikleştiren GitHub’ın Copilot uygulamasını da kullanmamalarını istedi. 

APPLE DA KENDİ SİSTEMİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Gazetenin haberine göre, sorulara yanıt vermek ve yazı yazmak gibi eylemleri gerçekleştirebilen ChatGPT, kullanıcılar tarafından kullanıldıkça uygulamada iyileştirme ve geliştirme yapmak için geliştirici firmaya veri gönderiyor. Bu da kullanıcıların ve ya bir kuruluşun istemeden gizli bilgileri paylaşabileceği anlamına geliyor. 

Öte yandan, Amazon.com da kodlama yardımı için ChatGPT kullanmak isteyen mühendislerinden kendi kurum içi yapay zeka uygulamasını kullanmalarını istedi. Apple da benzer bir teknoloji geliştirmek için kendi geniş dil modelleri üzerinde çalışıyor. 

OPENAI CEO'SU DA 'DÜZENLEME' TALEP ETMİŞTİ

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın Üst Yöneticisi (CEO) Samuel Harris Altman, 16 Mayıs'ta ABD Kongresi'nin üst kanadı Senato'nun yargı alt komitesinde verdiği ifadede yapay zeka konusunda düzenlemenin gerekli olduğunu söylemişti. ChatGPT'nin kanuni düzenlemelerle sınırlanmaması durumunda oluşabilecek sorunlarla ilgili konuşan Altman, "En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir. Bunun birçok farklı şekilde olabileceğini düşünüyorum" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.