SON DAKİKA
Hava Durumu

Erzurum'da 4,9 büyüklüğünde deprem

AFAD, Erzurum'un Çat ilçesinde saat 23.30'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Vali Memiş, "Erzurum genelinde şu anlık olumsuz bir durum bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2022 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Erzurum'da 4,9 büyüklüğünde deprem

 Erzurum'un Çat ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.30'da merkez üssü, Erzurum'un Çat ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının 6,99 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. 4,9'luk deprem Bingöl başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

VALİ MEMİŞ: İL GENELİNDE OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Erzurum Valisi Memiş yaptığı açıklamada, ‘Deprem Çat ilçesinde daha çok hissedildi. Jandarmamız, AFAD ekiplerimiz, köy muhtarlarımızla irtibatta. Erzurum genelinde şu anlık olumsuz bir durum bulunmuyor’ dedi.


Vali Memiş, ‘İl merkezi ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası AFAD, Belediye. Jandarma, Karayolları, Emniyet ve Sağlık ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek tarama faaliyetlerine başlamışlardır. An itibariyle can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır’ ifadelerine yer verdi.

Depremin ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada. ‘Çat ilçemizde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim şehrimiz ve ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin’ dedi.

VALİLİK: TARAMA FAALİYETLERİNE BAŞLANDI

Erzurum Valiliği, Çat ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği köylerde, ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirtti.

Açıklamada, "İl merkezi ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, AFAD, belediye, jandarma, karayolları, emniyet ve sağlık ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamıştır. An itibarıyla can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.