SON DAKİKA
Hava Durumu

Kitap okumak artık lüks

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Türkiye'de yayıncılık da birçok sektörde olduğu gibi ciddi bir krizin ortasında. Döviz kurunun artması ve Türk lirasında yaşanan ciddi değer kaybı nedeniyle giderler ikiye katlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 08:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 08:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Kitap okumak artık lüks

Fiyatı artan kitaplara yüzde 20 zam geleceği öğrenildi. Fiyatları 60-70 lira civarında yükselen kitapları okumak Türkiye'de lüks hale geldi. Bu durum en çok öğrencilerle okumayı seven ve bunun en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu düşünen kesimi zorladı. Yayınevleri yetkilileri ne mevcut durumdan memnun ne de önlerini görebiliyor.

Yayıncılar yılbaşında bile fiyatların ne olacağını kestiremediklerini söylüyor. Dövize endeksli kağıt fiyatlarına bir de kira, depo gideri, bandrol ve nakliye gibi farklı kalemler eklenince yayıncılıktaki karlılık hiç olmadığı kadar düştü. 400 sayfalık bir kitaptan 2 bin 200 adet basmanın maliyeti 11 ay önce 9 bin 500 TL civarındayken, bu rakam 26 bin TL seviyelerine yükseldi. 200'lü sayfalarda da sonuç benzer oldu. Yaklaşık yüzde 175'lik zam oranı yayıncıların belini büktü.

Independent Türkçe'ye konuşan yayıncılar, özellikle son iki senedir ayakta durmakta zorlandıklarını aktardı. Yeni çıkacak kitaplarda fiyatların daha da yükseleceğini ifade eden isimlere göre yüzde 20'lik yeni bir zam hiç da şaşırtıcı değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.